Тест-драйв | Zeekr 007: швидкий та розкішний

03.05.2024

Zeekr 007 від Geely був представлений у грудні 2023 року, потім став переможцем конкурсу Reddot Car Design 2024. З початковою ціною 29 000 доларів США цей розкішний електричний седан B-класу є прямим конкурентом Xiaomi SU7 і Tesla model 3. Давайте розглянемо цей електромобіль детальніше у дії.

На тесті був саме Zeekr 007 Smart AWD за ціною 35 900 доларів США. Його зовнішній вигляд спортивний, але м’язистий. Це єдина модель Zeekr без знакових денних ходових вогнів Zeekr/Lynk & Co, але із 90-дюймовим інтерактивним світлом Zeekr Stargate, яке може проектувати налаштовані зображення та текст із яскравістю 10 000 ніт. Щоб покращити аеродинаміку, Zeekr зняв дверні ручки автомобіля. Авто має суцільну конструкцію задніх ліхтарів.

Zeekr 007 Smart AWD – це розкішний досвід. Двері відчиняються за допомогою електроніки натисканням кнопки на середній стійці, відразу сигналізуючи про статус автомобіля високого класу. Салон оздоблений поєднанням шкіри Nappa та замші, а сидіння водія пропонує функції вентиляції та масажу для комфорту і підтримки спини. Автомобіль оснащено центральним 15-дюймовим OLED-екраном і 35,5-дюймовим AR-HUD, що працює на базі процесора Qualcomm Snapdragon 8295, який забезпечує плавну роботу користувача без затримок.

Zeekr 007 Smart AWD не поступається комфортом пасажирів. Пасажири на задніх сидіннях оцінять просторість із достатньою кількістю місця для голови та колін. Підтримку спини можна регулювати електронним способом для індивідуального комфорту. Великий панорамний люк інтегрований з «нано-посрібленим куполом конфіденційності», що пропонує різні рівні прозорості та теплоізоляції. Задні сидіння можна скласти для додаткового місця. Під час руху у салоні ледь не відчутний шум від дороги.

Zeekr 007 базується на чисто електричній архітектурі продукту Sustainable Electric Architecture (SEA). Він має інтегрований алюмінієвий задній корпус із мегалитої частини. Рульове управління не тільки точне, але й забезпечує адекватний зворотний зв’язок з дорогою. Автомобіль надає впевненість у поворотах на високих швидкостях. Zeekr 007 Smart AWD має два двигуни: 165 кВт спереду та 310 кВт ззаду. Ця модель може розганятися від 0 до 100 км/год за 3,5 секунди, незважаючи на вагу понад дві тони.

Тестовий автомобіль, Zeekr 007 Smart AWD, має два варіанти батареї: літій-залізо-фосфатна (LFP) золота батарея Zeekr ємністю 75 кВт-год (616 км CTLC) і батарея CATL NMC ємністю 100 кВт-год (770 км CTLC), яка пропонується як додаткове оновлення за 2 760 доларів США. Представники Zeekr повідомляють, що більше людей купують батарею більшого радіусу дії.

Zeekr 007 має розширену систему допомоги водієві Zeekr (ADAS), розроблену спільно з Nvidia. У цій системі використовуються такі датчики: технологія лідара використовує лазерні імпульси для вимірювання відстані та глибини для точного сприйняття оточення; 12 камер високої чіткості: ці камери забезпечують повний огляд навколо автомобіля, допомагають утримуватися в смузі руху, запобігати зіткненням і виявляти пішоходів; радари 5-міліметрового діапазону хвиль: ця радарна технологія покращує можливості виявлення об’єктів автомобіля навіть у складних погодних умовах.

Geely Zeekr 007 — це високотехнологічний розкішний седан з індивідуальністю. Підходить для щоденної їзди та далеких подорожей. Цей автомобіль може бути комфортним і привабливим. Хоча цей стиль може підійти не всім, він є чудовою альтернативою Xiaomi SU7, Tesla Model 3 і BMW i3. Як і його побратими, Zeekr X і Zeekr 009, це лише питання часу, коли він вийде за межі Китаю.

Авто в наявності