Новинки від Kia – перші до прем’єрні фото і враження

02.05.2024

Аналог Sportage: новий недорогий електрокросовер Kia виходить на світовий ринок
Новий електрокросовер Kia EV5, який має довжину 4,6 метра і характеризується сучасним дизайном, буде доступний у двох версіях: з потужністю двигуна 218 та 313 кінських сил. Ця модель буде представлена на світовому ринку, а в Китаї її ціна буде ще доступнішою (від $36 800). Однак глобальна версія автомобіля буде комплектуватися більш розширеними опціями, зокрема, різноманітними системами активної безпеки.

Варто відзначити, що Kia EV5 створена як електрична альтернатива моделі Sportage та являється конкурентом Volkswagen ID.4. Цей кросовер відрізняється відмінним дизайном з тонкими фарами, натхненними флагманською моделлю Kia EV9. У салоні розміщено два екрани на передній панелі. Крім того, автомобіль може бути оснащений такими опціями, як функція доступу до салону через смартфон, трьохзонний клімат-контроль, системи кругового огляду, паркувальний автопілот, електричний привід сидінь та дверей багажника, вентиляція сидінь і напівавтономний режим водіння.

Кросовер Kia EV9 2024 буде доступний у версіях з переднім приводом і потужністю 218 к. с. та повним приводом і потужністю 313 к. с. Експортна версія автомобіля отримає новий акумулятор об’ємом 82 кВт·год, що забезпечить запас ходу приблизно 600 км.

Kia EV6 із оновленнями услід за побратимом Hyundai Ioniq 5
Невдовзі електромобіль Kia EV6 отримає оновлення, його представлять наприкінці травня, і наразі вже з’явилися перші офіційні зображення моделі. Оновлений дизайн авто збереже стиль кросоверів Kia EV5 і EV9, з новими фарами, загостреним “носом” та зміненим переднім бампером. Також відбулися зміни в задній частині автомобіля, з оновленими задніми фарами.

Щодо салону Kia EV6 2024, поки не представлено жодних даних, але очікується, що автомобіль отримає нове кермо і покращену мультимедійну систему, а також нові варіанти оздоблення і оновлені системи безпеки.

Очікується, що новий Kia EV6 отримає більш ємну акумуляторну батарею об’ємом 84 кВт·год, що позитивно позначиться на його запасі ходу.

Модель Kia EV6 2024 буде доступна в версіях з заднім або повним приводом, з потужністю від 170 до 325 к. с. Також планується випуск спортивної версії EV6 GT наприкінці цього року, яка може отримати двигун потужністю 650 к. с..

Авто в наявності