Перші підрахунки – у квітні український авторинок зріс на 11%

01.05.2024

Відносно квітня минулого року кількість проданих нових автомобілів збільшилась, але якщо порівнювати з березнем – активність на авторинку впала.

Впродовж минулого місяця в Україні було зареєстровано понад 5,7 тис. нових легкових авто, що на 11% більше, ніж торік, повідомляє Укравтопром. Однак відносно попереднього місяця споживча активність на авторинку впала на 14%.

Лідерство на ринку утримує Toyota – 856 реєстрацій. Другою за кількістю отриманих номерів (536 шт.) залишається Renault. Volkswagen закінчив місяць з показником 468 проданих авто, піднявшись на третю сходинку рейтингу. Також у ТОП-5 квітня потрапили BMW, з результатом 405 од, та Skoda – 317 авто.

Всього, з початку року, українці придбали 22,2 тис. нових легкових авто, що на 35% більше, ніж за аналогічний період 2023 р.

Опираючись на дані щодо електромобілів, візьмемо до уваги статистику з майданчика Авторіа, у квітні 2024 найбільше автолюбителів цікавили Tesla, Nissan та Volkswagen, а от щодо моделей картина відносно різнопланова:

От щодо проданих авто – варіація моделей Volkswagen та Nissan тримають лідерські позиції.

Чекаємо на дані з інших статистичних джерел, що розкриють картину автосвіту сповна, а поки – підсумовуємо, все більше українців рухаються вперед на нових чотирьох колесах.

Авто в наявності